Un nou antibiotic a fost descoperit de inteligenţa artificială

Inteligenţa artificială (IA) devine tot mai importantă în domeniul medicinei. Un astfel de model de IA a reuşit să identifice o moleculă capabilă să distrugă mai multe specii de bacterii rezistente la antibiotice. Creată de cercetătorii americani de la Massachusetts Institute of Technology, inteligenţa artificială a folosit un algoritm de învăţare care i-a permis să descopere acest puternic compus antibiotic nou.

Cel mai important antibiotic descoperit vreodată?

Inteligenţa artificială este capabilă să analizeze mai mult de o sută de milioane de compuși chimici în doar câteva zile şi poate alege potenţiali compuşi antibiotici care nu au fost utilizaţi până acum.

„Am dorit să dezvoltăm o platformă care să ne permită să valorificăm puterea inteligenței artificiale pentru a intra într-o nouă eră a descoperirii de antibiotice. Abordarea noastră ne-a făcut să descoperim această moleculă uimitoare care este probabil unul dintre cele mai importante antibiotice care au fost descoperite”, a declarat prof. James Collins, departamentul de Inginerie Medicală şi Ştiinţă, Massachusetts Institute of Technology.

Inteligenţa artificială a mai identificat şi alţi compuşi antibiotici, pe care urmează să îi testeze. În plus, în baza experienţei căpătate despre structurile chimice, modelul de inteligenţă artificială ar putea fi folosit în viitor şi la proiectarea de noi medicamente.

Sursa: news.mit.edu

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.