O nouă metodă de tratament al cancerului

 O moleculă din organismul uman ar putea reprezenta o nouă soluţie împotriva cancerului. Oamenii de ştiinţă de la King’s College London (Marea Britanie) au expus celulele canceroase colorectale la o proteină numită β-galactoside (βGBP). Cercetătorii spun că aceasta are proprietăți de suprimare a tumorilor, care cauzează un proces ce duce la „sinuciderea” celulelor canceroase. Aceeaşi proteină face ca tumorile să devină mai vizibile pentru sistemul imun, lucru care duce la un răspuns al organismului împotriva acestora.

Celulele sănătoase nu sunt afectate

Proprietăţile antitumorale ale βGBP sunt selective şi nu fac rău celulelor sănătoase, spun autorii studiului. Proteina este eficientă, chiar şi în cazurile cele mai grave de cancer colorectal, dar şi în cazul altor cancere care nu răspund la terapiile convenţionale. La 48 de ore după expunerea celulelor canceroase, în teste de laborator, la cea mai mică doză de βGBP care induce apoptoza, celulele canceroase au fost afectate în proporţie de 100%. Rezultate, de asemenea, pozitive au fost observate şi în testele efectuate pe şoareci de laborator.

Pentru ABONAMENTE și CREDITE DE SPECIALITATE click AICI!

„Introducerea βGBP în activitatea clinică poate deschide noi oportunităţi de tratament terapeutic care combină în siguranţă eliminarea directă a celulelor canceroase şi stimularea sistemului imun împotriva recurenţelor. Acesta ar fi un pas extrem de important în managementul cancerului”, a declarat profesor Livio Mallucci, coordonatorul studiului.

Sursa: dailymail.co.uk

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.