Modificările genetice ale tumorilor și eficiența imunoterapiei

Cercetătorii de la Institutul Francis Crick din Marea Britanie au identificat modificări genetice ale tumorilor, care ar putea indica eficiența imunoterapiei în cazul tuturor pacienţilor cu cancer. Oamenii de ştiinţă doresc să înțeleagă de ce acest tip de tratament funcţionează doar pentru unele persoane și să dezvolte un test care ar putea identifica acest lucru.

Numărul tumorilor și succesul imunoterapiei

În studiu au fost incluşi peste 1.000 de pacienţi, iar oamenii de ştiinţă au depistat modificările genetice ale tumorilor pacienților. Aceștia au fost trataţi cu inhibitori ai punctelor de control, un tip de imunoterapie care împiedică celulele canceroase să slăbească sistemul imunitar. Experții au descoperit că numărul total de mutații genetice care sunt prezente în fiecare celulă canceroasă îi ajută să-şi dea seama dacă vor răspunde la imunoterapie. Cu cât sunt mai multe mutații prezente în fiecare celulă tumorală, cu atât şansele ca tratamentul să funcţioneze sunt mai mari.

Celulele canceroase rezistente la inhibitorii punctului de control

Cercetătorii au analizat, de asemenea, cazurile în care inhibitorii punctelor de control nu au fost eficienți. De exemplu, gena CCND1 este legată de tumorile rezistente la inhibitorii punctului de control. Sunt necesare mai multe cercetări, dar oamenii de știință susțin că pacienții cu tumori care prezintă această mutaţie, ar trebui să beneficieze de opţiunile alternative de tratament medicamentos împotriva cancerului. Cercetătorii lucrează acum cu partenerii clinicii din Danemarca pentru a descoperi dacă testul lor identifică corect pacienții care vor răspunde sau nu la inhibitorii punctului de control și dacă această tehnică este mai precisă decât testele disponibile în prezent.

Sursa: news-medical.net

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.