Acces gratuit mai mare pentru bolnavii de cancer din România la radioterapie de ultimă generație

Pacienții neoplazici din țara noastră pot efectua ședințe gratuite de radioterapie cu tehnici avansate de iradiere de tip VMAT, IMRT, dar și de radioterapie convențională 3D, în cadrul Centrului Oncologic Sanador, inaugurat în urmă cu două luni în București. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a alocat spitalului fondurile necesare pentru decontarea integrală a serviciilor medicale de radioterapie, prin Programul Naţional de Oncologie – Subprogramul de Radioterapie, realizat în regim de spitalizare de zi.

Radioterapia este aplicată în prezent la peste 50% din totalitatea bolnavilor de cancer, ca tratament curativ, independent sau în asociere cu intervențiile chirurgicale și tratamentele oncologice sistemice, în funcție de localizarea formațiunii tumorale și stadiul bolii.

Scurtarea listelor de așteptare

În România, mai mult de jumătate din pacienții pentru care tratamentul radioterapeutic este de o importanță critică nu beneficiază în timp util de acesta, din cauza deficitului de aparatură și de medici de specialitate.

„Capacitatea de radioterapie la nivel național în momentul de față este insuficientă, iar clinicile care oferă servicii decontate au deja liste de așteptare de câteva luni. Prin decontarea ședințelor de radioterapie în cadrul centrului nostru, sperăm să venim în sprijinul cât mai multor pacienți care au nevoie de acest tratament în cel mai scurt timp“, a declarat dr. Laurențiu Bujor, Director Medical, Centrul Oncologic Sanador.

Centrul Oncologic Sandor este dotat cu ultimul tip de tehnologie de iradiere – 2 acceleratoare liniare TrueBeam și TrueBeam STX High Definition, produse de Varian, lider mondial în domeniu. În plus, departamentul este dotat cu computer tomograf 4D Philips Big Bore, care va permite să realizeze radioterapie cu funcție de sistem de “gating respirator” pentru stereotaxie pulmonară, tumori ale glandei mamare, pulmonare etc. Această tehnică este în curs de implementare în următoarea perioadă.

Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.