Un vaccin împotriva Chlamydiei a trecut primele teste clinice

După zeci de ani de încercări şi rezultate neconcludente, un vaccin împotriva Chlamydiei este considerat sigur pentru subiecţii umani. Vaccinul a ajuns în prima fază de teste clinice, o veste extrem de bună ţinând cont că această bacterie este un pericol tot mai mare la adresa fertilităţii pacientelor. Descoperirea aparţine oamenilor de ştiinţă de la Imperial College London, Marea Britanie, şi Statens Serum Institut, Danemarca.  

Vaccinul are efecte adverse uşoare

Studiul a avut loc pe 32 de femei, cu vârste între 19 şi 45 de ani. Scopul a fost de a testa siguranţa vaccinului, reacţiile adverse fiind uşoare, comparabile cu cele ale vaccinului împotriva hepatitei B. În plus, vaccinul a fost făcut de mai multe ori în interval de câteva luni, iar cercetătorii au observat o întărire progresivă a sistemului imunitar.

„Având în vedere impactul epidemiei de Chlamydia asupra sănătăţii femeilor, sistemului reproducător, a sănătăţii bebeluşilor şi a sensibilităţii crescute la alte boli cu transmitere sexuală, există o nevoie medicală la nivel mondial pentru un vaccin împotriva Chlamydiei”, susţine unul dintre autorii studiului, prof. dr. Peter Andersen, imunolog la Statens Serum Institut.

Oamenii de ştiinţă susțin că cercetările vor continua, urmând ca în această toamnă să se intre în faza II de teste clinice, care se va axa pe eficacitatea vaccinului. Pentru a ajunge pe piaţă vaccinul mai are de trecut însă o serie de teste, acest lucru putându-se întâmpla peste câţiva ani.

Sursa: Sciencealert.com

Pentru ABONAMENTE și CREDITE DE SPECIALITATE click AICI!

 

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.