Universitatea Oxford: siguranţa vaccinului anti-COVID-19 este cel mai important lucru

O lume întreagă aşteaptă cu sufletul la gură veşti despre vaccinul împotriva coronavirusului, iar problemele apărute la cel dezvoltat de Universitatea Oxford au stârnit emoţii. O explicaţie vine de la prof. Sarah Gilbert, departamentul de vaccinologie, Universitatea Oxford, Marea Britanie, care spune că principala prioritate a cercetătorilor este siguranţa. Acesta este motivul pentru care testele clinice, efectuate pe 30.000 de candidaţi, au fost oprite pentru câteva zile. Prof. Sarah Gilbert susține că aşteptările oamenilor în legătură cu data la care vaccinul va ajunge pe piaţă trebuie temperate, pentru că siguranţa este pe primul loc.

Vaccinul ar putea fi gata până la finalul anului

Vaccinul, susţinut de compania AstraZeneca, este în faza a treia de testare, după ce primele două faze au arătat că determină un răspuns imun puternic. Specialiştii de la Oxford nu pot estima o dată exactă la care vaccinul va fi gata, dar speră că acest lucru se va putea întâmpla pâna la finalul anului 2020. Pentru ca un vaccin să poată fi produs la scară largă este nevoie ca trei aspecte să fie aprobate. Rezultate pozitive din faza a treia de testare, abilitatea de a produce cantităţi mari de vaccin şi aprobări de la organismele competente din fiecare ţară, pentru punerea acestuia pe piaţă.

„Siguranța este întotdeauna primordială în dezvoltarea vaccinului la care lucrăm și trebuie să avem timpul necesar pentru a parcurge procesul de testare corectă a vaccinului. Știu că oamenii sunt nerăbdători să cunoască rezultatele, dar nu putem obține rezultate pozitive fără a face aceste studii clinice cu foarte multă atenţie. Abia apoi vom raporta rezultatele şi sperăm că vom putea merge mai departe și vom începe vaccinarea oamenilor”, a declarat prof. Sarah Gilbert într-un interviu pentru BBC The Life Scientific podcast.

Caracteristicile COVID-19 la copii

Pfizer, GlaxoSmithKline, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Merck, Moderna, Novavax, Sanofi şi BioNTech sunt cele nouă companii care sunt implicate în acest moment în dezvoltarea unor vaccinuri împotriva SARS-CoV-2. În data de 8 septembrie, într-o declaraţie comună, cele nouă companii au declarat că respectarea standardelor ştiinţifice şi siguranţa vaccinului sunt principalele obiective.

Sursa: dailymail.co.uk

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.