Vaccinul pneumococic scade riscul de Alzheimer

Un nou studiu demonstrează că vaccinul pneumococic scade riscul de apariţie a bolii Alzheimer, cu un procent ce variază între 25% şi 40%, în cazul vârstnicilor. Rezultatele cercetării au fost prezentate în cadrul Conferinţei Anuale a Asociaţiei Internaţionale de luptă împotriva Alzheimerului, ce a avut loc în SUA. Oamenii de ştiinţă au observat că vaccinul împotriva pneumoniei reduce riscul de a face Alzheimer cu un procent între 25% şi 30%. În mod particular, în cazul celor care nu au factori genetici de risc pentru Alzheimer, vaccinul a scăzut riscul de apariţie a bolii cu până la 40%.

Riscul scade dacă vaccinul este făcut înainte de 75 de ani

Pentru realizarea studiului, au fost analizate datele a 5.100 de persoane, cu vârsta peste 65 de ani. Ulterior cercetătorii au comparat datele celor care au făcut vaccinul pneumococic conjugat sau vaccinul pneumococic polizaharidic, cu cele ale pacienţilor care nu au făcut niciunul dintre vaccinurile menţionate. „Vaccinurile împotriva pneumoniei, făcute înainte de vârsta de 75 de ani, pot reduce riscul bolii Alzheimer, în funcție de genotipul individual. Aceste date sugerează că vaccinul pneumococic poate fi un candidat promițător pentru prevenţia personalizată a bolii Alzheimer, în special în cazul celor care nu sunt purtătorii anumitor gene de risc”, a declarat coordonatoarea studiului, dr. Svetlana Ukraintseva, Universitatea Duke, SUA.  

Sursa: dailymail.co.uk

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.