Un nou tratament împotriva bolii Alzheimer, în testări

Un medicament dezvoltat inițial pentru tratamentul hepatitei D ar putea fi o soluție în cazul bolii Alzheimer. Oamenii de știință au creat șoareci de laborator modificați genetic să dezvolte proteina tau, responsabilă de apariția bolii Alzheimer. Ulterior șoarecii au fost tratați cu lonafarnib care a blocat formarea acestei proteine.

Medicamentul a contribuit la menținerea dimensiunii creierului

Oamenii de știință de la Universitatea din California, SUA, au descoperit că lonafarnib a dus la degradarea proteinei tau, a menținut dimensiunea creierului și, în același timp, a prevenit comportamentele obsesive de tipul învârtitului în cerc, observat la animalele cu demență. Lonafarnib a fost inițial aprobat de Food and Drug Administration (SUA) ca tratament pentru hepatita D și progeria, o boală rară ce duce la îmbătrânirea prematură.

„Bolile care cauzează demența sunt incredibil de complexe și există numeroase procese biologice care le determină progresia. Lonafarnib trebuie analizat ca o modalitate de a viza proteina tau, dar aceste cercetări sunt încă timpurii. Mai este cale lungă până când vom ști dacă poate ajuta oamenii cu demență”, a declarat dr. Rosa Sancho, coordonatoarea departamentului de cercetări din cadrul Alzheimer’s Research UK.

Sursa: dailymail.co.uk

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.