GSK: noi initiative de sustinere a transparentei si colaborarii pentru a raspunde provocarilor de sanatate la nivel global

GSK a anuntat noi masuri dedicate extinderii angajamentului sau pentru o mai mare deschidere, transparenta si colaborare. In cadrul unei intalniri initiate de Wellcome Trust din Londra, Sir Andrew Witty, CEO GlaxoSmithKline, a vorbit despre noii pasi pentru consolidarea progreselor rezultate din abordarea ”inovatiei deshise” in Cercetare si Dezvoltare (R&D), abordare creata pentru a sustine dezvoltarea de noi solutii pentru cele mai presante probleme de sanatate la nivel mondial.

In ultimii ani, GSK a implementat schimbari fundamentale in modelul sau de business, pentru a deveni o companie mai deschisa catre impartasirea proprietatilor sale intelectuale si a cunostintelor, precum si pentru a forma parteneriate ce contribuie la stimularea cercetarii si dezvoltarii in domeniul bolilor ce afecteaza oamenii din cele mai sarace zone ale lumii. Construind pe baza acestui progres, GSK va stabili noi masuri de a contribui la dezvoltarea unor tratamente noi si mai eficiente pentru tuberculoza, pentru a acoperi o nevoie uriasa de sanatate la nivel global, in cazul careia cercetarea si dezvoltarea s-au aflat intr-un impas, precum si de a sustine cercetarea independenta in cazul bolilor caracteristice tarilor in curs de dezvoltare.

  • ”Biblioteca de compusi” in domeniul tuberculozei a GSK va fi disponibila gratuit

Oamenii de stiinta din cadrul GSK au trecut in revista intreaga biblioteca farmaceutica a companiei, ce cuprinde peste doua milioane de compusi ce ar putea inhiba bacteria ce cauzeaza tuberculoza si vor publica rezultatele acestui proces intr-un jurnal stiintific. Vor fi incluse aproximativ 200 de rezultate promitatoare ce ar putea deveni noi puncte de plecare pentru descoperirea de noi medicamente impotriva tuberculozei.

Aceasta se bazeaza pe o lucrare similara desfasurata de GSK in 2009 pentru plasarea tuturor compusilor care demonstreaza semne de activitate impotriva malariei, in domeniul public. De la publicarea acestor date in 2010, setul de date privind compusii a fost impartasit cu institutii de cercetare din intreaga lume, rezultand intr-o serie de proiecte de cercetare promitatoare, in curs de desfasurare.

Text: Andreea Popescu

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.