Admiterea la UMF „Carol Davila” ar putea avea loc pe Arena Naţională

În contextul în care pandemia generată de noul coronavirus impune diverse reguli şi restricţii, anul acesta examenele de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, din 26 iulie 2020, ar putea avea loc pe Arena Naţională din Bucureşti, cel mai mare stadion din ţara noastră. O altă variantă este ca examenele să aibă loc online. Cert este că depunerea dosarului se va face în format electronic, iar actele originale vor fi depuse după ridicarea restricţiilor. Anul acesta, UMF „Carol Davila” scoate la concurs 1.450 de locuri. La Facultatea de Medicină sunt 700 de locuri la buget şi 150 cu taxă, la Facultatea de Medicină Dentară – 190 de locuri la buget şi 100 cu taxă, la Facultatea de Moașe și Asistență Medicală sunt 170 de locuri, iar la Facultatea de Farmacie sunt 140 de locuri.

Aproape 2.500 de liceeni au participat la simularea examenului online

În data de 16 mai 2020,  2.450 de tineri au participat la simularea examenului de admitere a Universității „Carol Davila” din București. Pe parcursul simulării, elevii înscriși au avut acces la un cont individual creat pe platforma online, dedicată evenimentului, putând selecta proba opțională. Formatul subiectelor a fost conservat, respectând tipul întrebărilor, numărul și modul de rezolvare al acestora după modelul subiectelor de la admitere. Subiectele puse la dispoziție au fost realizate de cadre didactice din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila”, respectând autenticitatea evenimentului. Elevii au avut posibilitatea de a reveni asupra întrebărilor, dar și de a aborda subiectele în ordinea dorită, contribuind la autenticitatea examenului.

„Chiar dacă, inițial, pentru acest preambul al examenului de admitere la medicină s-au înscris peste 2.800 de participanți, cei 2.450 de liceeni rămași în cursa testării cunoștințelor în vederea accederii în Universitatea noastră ne arată că interesul pentru această profesie nobilă rămâne unul crescut, chiar și în contextul crizei actuale generate de pandemia COVID-19. Țin să-i felicit pentru această reușită atât pe participanți, cât și pe organizatorii din SSMB care, iată, au putut înregistra cu succes o nouă ediție a acestui eveniment, oferindu-le liceenilor mai mult decât o testare a cunoștințelor, prin completarea simulării online cu o serie inedită de surprize”, a declarat Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, prof. dr. Viorel Jinga.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.