Vaccinul împotriva tetanosului, difteriei și tusei convulsive, acum în farmacii

Vaccinul Adacel este disponibil în farmacii, la recomandarea medicului, din februarie 2019. Conform unui comunicat de presă al Sanofi Pasteur acesta este recomandat pentru a menține imunitatea după vaccinarea primară pentru tetanos, difterie şi tuse convulsivă (pertussis), fiind inclus în Programul Național de Imunizare (PNI) pentru adolescenții cu vârsta de 14 ani. Până de curând Adacel a fost disponibil exclusiv prin PNI, program derulat de către Ministerul Sănătăţii din țara noastră. Vaccinarea împotriva difteriei, tetanosului și a tusei convulsive este obligatorie la vârsta de 2, 4, 11 luni, cu primul rapel la vârsta de 6 ani și al doilea la vârsta de 14 ani.

Doza de rapel pentru difterie și tetanos ar trebui făcută la fiecare 10 ani

Din 1999, anul în care vaccinul a fost autorizat în Canada, au fost distribuite peste 150 de milioane de doze la nivel global, acesta fiind acum disponibil în peste 60 de țări. Conform informațiilor oficiale, cele mai multe țări europene recomandă vaccinarea de rapel a adulților împotriva difteriei și tetanosului la fiecare 10-20 de ani.

„Vaccinarea salvează vieți în fiecare etapă a vieții, iar nevoia de a fi protejați nu se termină când devenim adulți. Conform CDC (Centers of Disease Control and Prevention), fiecare adult ar trebui să fie imunizat o dată cu vaccin diftero-tetano-pertussis, dacă nu a fost vaccinat ca adolescent împotriva tusei convulsive, apoi din 10 în 10 ani să i se ofere o doză de rapel pentru difterie si tetanos“, a declarat Mirela Puchiliță, Medical Head Sanofi Pasteur, România și Moldova.

Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.