Vaccinarea salvează anual aproximativ 3 milioane de vieți

Vaccinurile ajung pe piață după cel puțin 10 ani de dezvoltare și cercetare, iar anual, la nivel mondial, aproape 3 milioane de persoane sunt salvate datorită acestora. Datele sunt furnizate de Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), printr-un comunicat de presă remis redacției, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Imunizării. Statisticile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că între 2000 și 2016, în întreaga lume, vaccinarea antirujeolică a dus la o scădere cu 84% a mortalității cauzate de rujeolă. În același timp, pentru aceeași perioadă, OMS arată că îmbolnăvirile de rubeolă au scăzut cu 97%.

Beneficiile vaccinării depășesc cu mult riscurile, spun specialiștii

Datele arată că în România acoperirea vaccinală este între 67% și 92% în funcție de tipurile de antigene din Programul Național. Nivelul de siguranță recomandat de OMS pentru evitarea epidemiilor şi eliminarea unor boli este de 95%. Conform ARPIM, pe lângă autoritățile competente, siguranța vaccinurilor este monitorizată, prin multiple studii, și de către producători, chiar și la ani de zile după ce un vaccin a ieșit pe piață.

,,Vaccinurile sunt sigure, eficiente şi salvează vieți. Este nefiresc să înregistrăm atâtea decese cauzate de rujeolă în condițiile în care avem la îndemână vaccinarea, o metodă sigură de prevenire şi control a acestei afecțiuni şi a multor boli infecțioase care pot avea consecințe severe asupra sănătății copilului […]. Părinții trebuie să se informeze, în primul rând de la medicii lor de familie, despre beneficiile vaccinării, care depășesc cu mult riscurile, să înțeleagă că un vaccin este rezultatul unui proces riguros de producție și de testare şi că acesta ajunge pe piață după ce a primit o serie întreagă de aprobări de la autoritățile competente”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.