In 2007, vanzarile mondiale de medicamente vor avea cea mai slaba crestere

IMS Health Inc. este unica sursa mondiala bazata pe „inteligenta” pietei farmaceutice, care oferã informatii, analize si servicii ce conduc la adoptarea deciziilor si formuleaza strategii.

Aceasta estimeaza, pentru anul 2007, ca piata farmaceutica mondiala va cunoaste cea mai slaba crestere in ultimii zece ani, sub efectul expirarii brevetelor, dar si al masurilor luate in Europa si in Statele Unite pentru reglarea preturilor medicamentelor. Tari precum China, India, Brazilia si Turcia ar trebui sa cunoasca o crestere a sectorului cu mai mult de 10 % in 2007, de altfel ca si in 2006. Acestea reprezinta 17 % din piata mondiala, dar vor participa cu 30 % la cresterea sectoriala mondiala estimata pentru anul viitor.

De exemplu, in China, cresterea va fi de 15-16%, vanzarile pe piata atingand cel putin 15 miliarde de dolari (12 miliarde de euro). In Statele Unite, prima piata farmaceutica mondiala, reforma Medicare* va face sa creasca vanzarile, pentru al doilea an consecutiv, in 2007. Acest lucru va compensa in parte scaderea vanzarilor mai multor medicamente la care inceteaza protejarea lor prin patent si care devin apte de a fi comercializate ca medicamente generice.

Piata americana va creste cu 4-5% in 2007, fata de o crestere de 6-7% estimata in 2006.
Cele cinci piete principale europene – Franta, Germania, Marea Britanie, Italia si Spania – vor inregistra o crestere de 3-4% in 2007, fata de 4-5% estimata in 2006. Aceste tari vor impune un control din ce in ce mai sever asupra pretului medicamentelor, favorizand consumul de produse generice. Per total, in 2007, vanzarile mondiale de medicamente cu prescriptie vor creste cu 5-6 %, adica intre 665 miliarde si 685 miliarde de dolari (529-545 miliarde de euro), fata de o crestere estimata la 6-7% in 2006.

Medicare reprezinta un program american de asigurari sociale pentru persoanele in varsta de 65 de ani si peste, cele sub 65 de ani cu anumite dizabilitati, precum si persoane de orice varsta cu boli renale in faze terminale (care necesita dializa sau transplant).

Sursa: Reuters

Laura Matei

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.