Meseria de farmacist

Unii spun ca e vocatie, pasiune, altii spun ca este intamplare, dar sunt si voci care afirma faptul ca ar fi vorba despre interes. Intrebarea este daca poti urma acest drum, daca poti fi farmacist fara a avea chemare sau aptitudini necesare. Asemenea medicului, farmacistul este omul in mainile caruia fiecare dintre noi isi incredinteaza sanatatea. In ultimii ani, am auzit, nu de putine ori, afirmatii de genul: „farmacistul a devenit un simplu vanzator, interesat doar de beneficii financiare”.

Nimic mai fals si mai jignitor. Ma intreb cu indignare, cum pot fi sterse cu buretele 5 ani de facultate si munca unor oameni, profesori si studenti, care au depus eforturi considerabile sa acumuleze cat mai multe cunostinte temeinice pentru a deveni profesionisti in meseria lor. Farmacistul, poate mai mult decat oricine altcineva, are nevoie in plus fata de stiinta, de o foarte buna abilitate de comunicare, diplomatie si, nu in ultimul rand, multa rabdare. De asemenea, trebuie sa fie un abil negociator, un bun utilizator al calculatorului, trebuie sa detina cunostinte de contabilitate si marketing. Dar dumneavoastra stiti foarte bine aceste lucruri. Sunteti farmacisti profesionisti si cunoasteti la fel de bine ca si mine, care sunt calitatile fara de care, nimeni nu pote imbratisa aceasta cariera.

Si, pentru a sustine mai departe argumentatia in sprijinul breslei, am sa amintesc exemplul unei colege care a demonstrate ce poate face in plus, un farmacist. Dincolo de activitatea propriu-zisa si orele petrecute in farmacie, unii dintre colegii nostrii au gasit resurse de manifestare artistica, exprimate in mod profesionist. Exemplul la care ma refer este cel al doamnei Fulga Boiangiu Stefanescu, farmacist primar, dar si reputat artist plastic, ale carei opera sunt appreciate de renumiti critici de arta din Romania. Mai mult, de prezenta frecventa a domniei sale se bucura si organizatorii Cenaclului farmacistilor si al medicilor-artisti. Acest eveniment ii reuneste pe toti iubitorii de arta, cei care au ales san e impartaseasca pasiunea lor, dincolo de profesia careia ii sunt dedicati. Desi traiesc intr-o lume a concretului si a cifrelor exacte, desi poarta responsabilitatea sanatatii noastre, farmacistii nu sunt finite reci si lipsite de sensibilitate. Dimpotriva, sunt sufletisti si sensibili, pentru ca doar asemenea firi pot sa creeze sis a inteleaga arta.

Meseria de farmacist nu este nici pe departe comoda sau facila. Privita din exterior, poate parea asa, iar multora le este mai usor sa emita judecati de valoare care nu au nicio legatura cu realitatea, decat sa observe atent ce se ascunde in spatele zambetului optimist, care ii intampina de fiecare data cand trec pragul unei farmacii.

Al dumneavoastra,
Farm. Radu George

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    1 comentariu

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    1. C**a**i**r**y**o**c**:

      Ati comentat foarte frumos si in acelasi timp aveti multa dreptate!!!!!BRAVO!