Aspecte din practica medico-biocriminalistica (IV)

Cazuri care au prezentat mare interes in lumea medicinei legale
Dr. G. Asanache
Rezultate obtinute
Conform buletinului radiologic emis, sunt de retinut, ca suscitand interes medico-criminalistic practic imediat, urmatoarele:
Examenul solicitat:
Rg. simpla de formatiune tumorala (?) gastrica-fragment detasat si neprelucrat.
REZULTATUL:
Opacitate de mica intensitate, cu aspect reticulat, neomogen, avand contururi neregulate.
Nu se evidentiaza opacitati sugestive pentru corpi straini, structura sau incluziuni osoase.

2.3. Examinare fizico-chimica1
Proba recoltata din interiorul stomacului cadavrului cu identitate necunoscuta se prezinta sub forma unei mase buretoase solide, inso-lubila on apa si solventi oraganici (benzen, alcool, cloroform etc.)
Pentru identificarea naturii acesteia, proba a fost spalata cu alcool, uscata la temperatura camerei si analizata prin spectrometrie on infrarosu, la un aparat FT-IR Paragon 1000, on domeniul 4000-600 cm-1 , cu rezolutie de 4 cm. Spectrul I.R. obtinut, anexat in original la prezentul raport de expertiza medico-biocriminalistica complexa, prezinta benzi de vibratie-rotatie dispuse la aceleasi lungimi de unda cu cele ale spectrului polimerilor de tip uretanic (poliuretani).
CONCLUZIE
Proba prelevata din interiorul stomacului cadavrului cu identitate necunoscuta, expertizata on cauza privind… este de origine exogena, fiind constituita din poliuretan expandat.
Poliuretanii sunt rasini pe baza de izocianati (uretani), monomerii fiind substante cristaline, solubile on alcool si eter etilic.
Solutiile alcoolice de monomeri, ingerati, pot polimeriza on interiorul rezervorului gastric uman. Bioxidul de carbon degajat consecutiv producerii reactiei dintre uretan si continutul lichidian apos al stomacului induce provocare de aspect buretos polimerului rezultat.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.