Eliberarea si decontarea medicamentelor incepand cu 1 ianuarie 2007

Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, a intrat in vigoare Hotararea Guvernului nr. 1841/2006 pentru aprobarea listei medicamentelor de care beneficiaza asiguratii in tratamentul ambulatoriu, precum si Ordinul Ministerului Sanatatii Publice nr. 1535/2006 privind noile preturi cu amanuntul ale medicamentelor de uz uman.

Eliberarea medicamentelor, indiferent de data prescrierii retetei, se va face in conformitate cu componenta listei de medicamente aprobata si la preturile valabile incepand cu data de 1 ianuarie 2007. Decontarea medicamentelor eliberate in farmacii cu circuit deschis se va face la preturile de referinta aferente acestora care intra in vigoare tot de la 1 ianuarie 2007.

In luna ianuarie 2007 se vor elibera si deconta retetele prescrise si in luna decembrie 2006 cu termen de valabilitate de 30 zile, numai daca medicamentele prescrise se regasesc in sublistele A, B,C, (C1 si C3) sau ODC valabile incepand cu data de 1 ianuarie 2007.

De asemenea, mentionam ca incepand cu 1 ianuarie 2007 medicamentele pentru grupa de boli G24 – Stari post-transplant se elibereaza numai prin farmaciile cu circuit inchis ale spitalelor nominalizate in Ord. MSP nr. 534/2005 referitor la unitatile sanitare acreditate pentru realizarea de transplant. Pacientii cu stare post-transplant vor fi indrumati spre unul dintre centrele de transplant acreditate.

Biroul de Presa al CNAS

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.