Canicula din aceasta vara ar putea duce la cresterea numarului de romani infecta

Rezultatele unui studiu citat de compania farmaceutica Richter Gedeon arata ca aproximativ 15-30% din populatie este afectata de infectii cu ciuperci ale pielii, 40% dintre acestia adresandu-se frecvent medicilor pentru consultatii legate de aceasta afectiune.
Sezonul estival aduce de la sine o crestere a incidentei ciupercii de piele in general si a ciupercii de picior in particular, temperaturile ridicate si frecventarea spatiilor publice, precum piscinele, dusurile sau vestiarele, favorizand dezvoltarea acestei afectiuni in randul populatiei. Transmiterea acestor afectiuni se poate face prin contact indirect sau prin intermediul obiectelor contaminate (prosoape, haine, lenjerii de pat, incaltaminte).
Cea mai mare rata de aparitie si transmitere a infectiei este inregistrata in lunile de vara, atunci cand umiditatea sau purtarea pantofilor inchisi fac imposibila o respiratie corecta la nivelul picioarelor. Aceasta afectiune se intalneste frecvent mai ales in randul barbatilor adulti cu varste cuprinse intre 25 si 45 de ani. Potrivit datelor furnizate de reprezentantii Richter Gedeon, doar un numar mic dintre acestia cunosc modalitatile de prevenire si de tratare a bolii.
Boala debuteaza cu mancarimi uneori insuportabile si/sau iritatii intre degetele picioarelor si poate ajunge pana la sangerari si suprainfectari grave ale pielii. Neglijata sau netratata corect, aceasta boala poate recidiva sau poate duce la complicatii care au ca rezultat aparitia fisurilor sau crapaturilor la nivelul pielii (in special la calcaie), care jeneaza la mers. Ciuperca se poate extinde la pielea din jurul degetelor de la picioare, a unghiilor de la maini sau in alte parti ale corpului si poate fi transmisa cu usurinta si membrilor familiei.
Campania lansata pentru Terbisil (antifungic cu spectru larg) este realizata la nivel national si isi propune sa se adreseze publicului prin intermediul mai multor canale de comunicare: campanie TV, display-uri si pliante infomative distribuite in farmacii, dar si prin intermediul presei scrise cu profil medical sau generalist.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.