CELSENTRI – O noua optiune de tratament in cazul infectarii cu HIV

Primul medicament al unei noi clase de antiretrovirale orale in ultimii 10 ani

Produsul CELSENTRI® al Companiei Pfizer, autorizat in UE, reprezinta o noua optiune de tratament pentru pacientii infectati cu virusul HIV si aflati sub tratament antiretroviral.
Pfizer Inc. a anuntat recent autorizarea produsului Celsentri® (maraviroc) de catre Comisia Europeana (CE). Pacientii din spatiul UE infectati cu virusul HIV aflati sub tratament vor putea beneficia curand de tratamentul cu primul antagonist al receptorilor CCR-5 care blocheaza patrunderea celulelor virusului HIV. Maraviroc, in combinatie cu alte medicamente antiretrovirale, este indicat pentru tratamentul pacientilor adulti infectati cu virusul HIV aflati sub tratament antiretroviral si cu tropism detectabil numai pentru CCR-5.

Maraviroc este primul produs al unei noi clase de medicamente orale adresate tratamentului pacientilor infectati cu virusul HIV in peste o decada (antagonistii receptorilor CCR-5). Descoperit si dezvoltat de cercetatorii Pfizer din Sandwich, UK, incepand cu anul 1997, maraviroc blocheaza accesul viral in celule. In loc de a actiona impotriva virusului HIV in interiorul globulelor albe, maraviroc impiedica patrunderea virusului in leucocite prin blocarea caii de acces predominante, co-receptorul CCR-5.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.