FluMist – o noua versiune a unui vaccin contra gripei

De curand a fost lansat pe piata un spray nazal care actioneaza ca vaccin impotriva gripei. Este de retinut faptul ca el poate fi refrigerat, fara a mai fi nevoie sa fie congelat.
Produsa de MedImmune Inc., noua formula a FluMist are avantajul de a putea fi utilizata in scoli, farmacii si supermarketuri, acolo unde in mod normal astfel de produse nu ar fi putut fi depozitate. FDA a aprobat initial acest vaccin inca din anul 2003, putand fi utilizat de catre persoane cu varste cuprinse intre 5 si 49 de ani. Producatorul se afla in acest moment in tratative pentru obtinerea permisiunii de a administra FluMist si bebelusilor de 1 an, atat timp cat acestia nu prezinta alte complicatii ale cailor respiratorii precum astmul.
MedImmune anunta ca aceasta formula noua a vaccinului ar trebui sa fie disponibila pe piata incepand cu luna august a acestui an, in timp util pentru a putea fi eficient in perioada sezonului de gripa 2007-2008.

Sursa: The Associated Press
Traducere: Irina Trifanescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.