Celsentri – un nou medicament impotriva HIV

In SUA se asteapta aprobarea unui nou medicament care ar putea trata infectiile HIV. Medicamentul, numit Celsentri (Maraviroc), produs de compania farmaceutica Pfizer, actioneaza la nivelul celulelor infectate de virusul HIV, si nu impotriva virusului in sine. Celsentri reprezinta primul receptor antagonist numit CCR5 ce va fi eliberat pe piata. El opreste degradarea leucocitelor, cel mai important element al sistemului imunitar. Consilierii FDA (Food and Drug Administration) au recomandat ca Pfizer sa continue cercetarile referitoare la modul in care Celsentri interactioneaza cu alte medicamente si, de asemenea, sa examineze efectele pe care acesta le are asupra femeilor si minoritatilor nationale.

Studiile FDA si Pfizer arata ca adaugarea medicamentului Celsentri la tratamentul traditional impotriva virusului HIV face ca eficienta acestuia sa creasca pana la nivelul in care virusul abia mai poate fi detectat. Exista anumite preocupari fata de acest tip de medicamente, deoarece ele pot duce la cresterea riscului de infectii, limfoame sau afectiuni ale ficatului la pacientii care sufera de HIV. Cea mai mare problema o reprezinta posibilitatea ca medicamentul sa accelereze trecerea de la o forma de HIV la alta, o problema des intalnita in special in cazul unor pacientilor care sufera de HIV.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Politica de confidentialitate