Nou tratament non-antibiotic impotriva bacteriilor rezistente

Staphylococcul aureus rezistent la methicillina(MRSA) – bacterie care a dezvoltat in timp rezistenta la marea majoritate a tratamentelor cu antibiotice este raspunzator cu infectarea anuala a 90 000 de americani si moartea a 19 000.
Studiile arata deasemenea ca 30% din populatia globului este purtatoare a acestei bacterii fara a avea simptome care sa tradeze acest aspect. Acest lucru face raspandirea bolii si mai rapida.

Compania de farmaceutice NovaBay din Emeryville, California a anuntat rezultatele primei faze a cercetarii bazate NVC-422, un nou compus ce si-a dovedit eficienta impotriva unui mare numar de agenti patogemi printre care si MRSA. Acest produs actioneaza impotriva infectiilor insa nu face parte din categoria antibioticelor. El isi propune sa actioneze impotriva coloniilor de bacterii iar datorita faptului ca nu functioneaza pe principiul antibioticelor este foarte putin probabil ca organismul sa dezvolte rezistenta.

Recenta incheiere a primei faze a studiului a aratat ca utilizarea NVC-422 la nivelul cailor nazale este lipsita de pericole, este bine tolerata de organism si nu se inregistreaza asimilari la nivelul sangelui. Verificarea sigurantei acestui produs a fost realizata pentru aplicarea prin pulverizare sau cu ajutorul betisoarelor sterile a unor solutii cu concentratii de 0.1% si 0,3%. Cei 96 de subiecti alesi pentru esantion au prezentat reactii adverse locale usoare si trecatore care nu s-au agravat odata cu cresterea dozajului.

NovaBay incearca dezvolatrea unor compusi similari lui NVC-422 care sa poata fi folositi pentru tratarea ochilor, urechilor si sinusurilor.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.