15 Mai, Ziua Europeana pentru depistarea melanomului

Societatea Romana de Dermatologie si Laboratoarele La Roche-Posay au organizat in Romania, in data de 15 mai, Ziua Europeana pentru Depistarea Melanomului (Euro Melanoma Day).

Actiunea a avut ca scop atentionarea publicului larg asupra efectelor nocive ale expunerii necontrolate la soare si asupra pericolului cancerului de piele. Cu ocazia Zilei Europene pentru depistarea melanomului, medici dermatologi din intreaga tara au efectuat gratuit examinari ale alunitelor suspecte, in vederea depistarii de cancere cutanate. De asemenea, pacientii au primit sfaturi medicale referitoare la expunerea solara si fotoprotectie.

Melanomul este o tumora care se dezvolta din celulele care intervin in colorarea pielii, celulele pigmentare, si este cel mai periculos cancer de piele, deoarece prezinta un risc ridicat de metastazare. Varsta medie pentru aparitia unui melanom este de 45-50 de ani, fiind mai des intalnit la barbati decat la femei. Zonele in care se manifesta sunt gambele la femei si toracele posterior la barbati.
Datele statistice (sunt peste 50.000 de pacienti cu melanom in Europa) au determinat medicii dermatologi sa sustina campania de prevenire a cancerului cutanat.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.