A 8-a Conferinta Nationala de Aterotromboza

In perioada 21-22 martie 2008, a avut loc la Bucuresti cea de-a 8-a Conferinta Nationala de Aterotromboza, organizata la initiativa grupului farmaceutic Sanofi Aventis Romania, unul dintre liderii mondiali in lupta impotriva trombozei. Aterotromboza este o boala vasculara care afecteaza arterele, parte vitala a organismului nostru. In toata lumea, 17 milioane de oameni sufera de aterotromboza. In fiecare an, in Europa si in SUA, 10 milioane de oameni sufera de un infarct acut de miocard, 1,2 milioane de oameni sufera de un accident vascular cerebral si 16,8 milioane de oameni sufera de semne de boala arteriala periferica.

Rata mortalitatii este foarte inalta la pacientii care au semne sau simptome asociate aterotrombozei. Dupa 1 an, rata mortalitatii este estimata la 31% dupa un accident vascular-cerebral ischemic si intre 27% si 44% dupa un infarct acut de miocard.
Tratamentul aterotrombozei presupune in primul rand prevenirea factorilor de risc (oprirea fumatului, desfasurarea unei activitati fizice regulate, dieta sanatoasa). Atunci cand dieta si modificarea stilului de viata nu sunt suficiente, tratamentul medical se impune. Agentii antiplachetari joaca un rol important in preventia aterotrombozei.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.