Al 68-lea Congres International FIP

Congresul Mondial al Farmaciei si Stiintelor Farmaceutice

De-a lungul unui secol de existenta (din 1912, anul aparitiei), scopul FIP s-a extins, cuprinzand promovarea dezvoltarii farmaciei, la nivel international, in plan profesional, stiintific si asupra rolului farmacistului in sanatatea publica. Acestor scopuri le-au fost consecrate conferintele, simpozioanele si comunicarile verbale, timp de sapte zile, axate pe tema principala a Congresului, Reconstructia Farmaciei Practice intr-o lume in schimbare (Reengineering Pharmacy Practice in a changing World). Cu peste 200 de participanti din 109 tari (32 de participanti din Romania), Congresul s-a derulat in peste 40 de sesiuni paralele.

Unele sesiuni de comunicari au avut ca teme Medicamente de uz pediatric, Reguli de Buna Practica in Farmacie, Biologia clinica in tari europene, Instrumente de conducere pentru dezvoltarea si calitatea medicamentelor.
In program au fost reprezentate sectiile: "Farmacie de spital", "Informatia in Farmacie", "Grupul tinerilor farmacisti", "Federatia Internationala a Studentilor in Farmacie", "Consiliul Stiintelor farmaceutice si Consiliul Practicii farmaceutice (organisme ale FIP), Sectia Laboratoare de Control al Medicamentului", "Grupul de Istoria Farmaciei" si "Farmacia Militara si de Urgenta".

Fiecare sesiune a fost centrata pe o anumita tema, tratata sub forma de workshop sau simpozion, constand in conferinte sau comunicari verbale.

Informatii furnizate de Prof. Dr. Ana Carata

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.