Atentionari pentru agonistii dopaminergici derivati de ergot

Comitetul pentru Medicamente de uz uman (CHMP) al EMEA a finalizat o reevaluare a sigurantei pentru agonistii dopaminergici derivati de ergot in legatura cu riscul de aparitie a fibrozei, in special fibroza cardiaca, asociat cu folosirea lor cronica.
Agonistii dopaminergici derivati de ergot sunt utilizati de regula pentru tratamentul bolii Parkinson. Clasa respectiva de medicamente cuprinde bromocriptina, cabergolina, dihidroergocriptina, lisurida si pergolida, toate cinci fiind autorizate la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene.

Aparitia simptomelor de fibroza reprezinta o reactie adversa cunoscuta a agonistilor dopaminergici derivati de ergot. CHMP a reevaluat noi date stiintifice care aratau o crestere a riscului de aparitie a fibrozei la pacientii carora li s-au administrat agonisti dopaminergici ca tratament cronic, sugerand ca fibroza se poate dezvolta cu mult inaintea aparitiei simptomelor. CHMP a concluzionat ca autorizatiile de punere pe piata pentru aceste medicamente trebuie mentinute, dar noi atentionari si contraindicatii trebuie adaugate la informatiile despre aceste medicamente, pentru a reduce riscul de fibroza.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.