Atentionari referitor la medicamentele care contin moxifloxacina

EMEA (Europeam Medicines Agency) a concluzionat ca medicamentele care au in compozitie moxifloxacina cu administrare orala trebuie recomandate doar in tratamentul sinuzitei bacteriene acute, al bronsitei cronice acutizate si al pneumoniei comunitare, in situatia in care nu pot fi prescrise alte antibiotice. Moxifloxacina este un antibiotic din clasa fluorochinolonelor.

CHMP a concluzionat ca beneficiile medicamentelor care contin moxifloxacina administrate oral depasesc in continuare riscurile. Cu toate acestea, ca urmare a problemelor de siguranta identificate in special privind un risc crescut de aparitie a reactiilor adverse hepatice, CHMP a recomandat restrictionarea folosirii acestor medicamente in cazul unor astfel de indicatii. CHMP a recomandat, de asemenea, in cazul medicamentelor cu moxifloxacina administrate oral, intarirea atentionarilor referitoare la riscul de aparitie a diareii si a insuficientei cardiace la femei si pacienti varstnici, precum si a reactiilor cutanate severe si a leziunilor hepatice letale.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.