Avertizare pentru comercializarea medicamentelor pe Internet

Agentia de Control si de Certificare a Medicamentelor (FDA) a emis scrisori de avertizare pentru sase companii americane si una straina, deoarece au comercializat pe Internet medicamente fara autorizatie. Aceste medicamente vizau americanii interesati de prevenirea si tratarea bolilor cu transmitere sexuala (STD).

Se presupune ca aceste produse ar avea aprobarea FDA si ar fi mult mai eficiente decat medicamentele conventionale. Pe Internet se vindeau medicamente ca Tetrasil, Genisil, Aviralex, OXi-MED, Imulux, Beta-mannan, Micronutrient, Qina si SlicPlus. Cei care de obicei folosesc aceste medicamente ar trebui sa opreasca imediat tratamentul si sa consulte medicul, in cazul in care au simtit efecte adverse.

"Bolile cu transmitere sexuala sunt o problema serioasa, iar comercializarea unor medicamente ca acestea ofera o falsa impresie de siguranta impotriva STDs,’’ a declarat Janet Woodcock, director al Centrului de Cercetare si Evaluare a Medicamentelor.
Aceasta categorie de medicamente ar preveni si ar trata boli cum ar fi Herpesul, Chlamydia, Virusul Papilloma, displazia cervicala si HIV/SIDA.

FDA a emis scrisorile de avertizare in cadrul campaniei pe care a lansat-o impotriva companiilor care comercializeaza medicamente pe Internet, fara a avea autorizatie. De asemenea, FDA incearca sa previna consumatorul asupra riscurilor la care este expus atunci cand cumpara astfel de produse.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.