Byetta, nou medicament impotriva diabetului zaharat de tip 2

Cu ocazia Zilei Internationale a Diabetului, compania farmaceutica Eli Lilly&Company a adus pe piata romaneasca un nou medicament pentru persoanele care sufera de diabet zaharat de tip 2, Byetta, exenatida injectabila.

Byetta este primul medicament dintr-o noua clasa terapeutica (incretin mimetice), aprobat in SUA si Uniunea Europeana, pentru obtinerea si mentinerea controlului glicemic la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Agentia Europeana a Medicamentului (EMEA) a aprobat Byetta in urma evaluarii a 35 de studii clinice care au inclus peste 4 000 de pacienti cu diabet.

Byetta permite auto-reglarea fiziologica a glicemiei prin multiple mecanisme, intre care stimularea secretiei de insulina a celulelor beta pancreatice si reducerea solicitarii functionale a acestora. Acest nou produs are aceleasi mecanisme de actiune ca si hormonul incretinic uman GLP-1 (glucagon-like peptide 1): creste secretia de insulina dependenta de glucoza, restabileste prima faza a insulinosecretiei, scade secretia de glucagons, reduce productia hepatica de glucoza, incetineste evacuarea continutului gastric, reduce aportul alimentar.

Byetta este indicata in tratamentul diabetului zaharat de tip 2, in asociere cu metformina si/sau derivati de sulfoniluree, pentru pacientii care nu au reusit sa obtina un control glicemic adecvat cu terapia precedenta, chiar la doze maxime tolerate. In prezent sunt in lume peste 1 milion de pacienti tratati cu Byetta.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.




    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.