Cel mai facil tratament in hemofilie

Asociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania, cu sprijinul companiei Bayer Schering Pharma, a lansat primul program de tratament la domiciliu al bolnavilor de hemofilie si carnetul de evidenta a hemoragiilor pecientilor cu aceasta afectiune. Bolnavii de hemofilie A se vor putea trata la domiciliu, prin autoadministrarea unor injectii cu factor VIII care ajuta sangele sa se coaguleze.

Potrivit unui studiu efectuat pe copii, tratamentul preventiv este eficient in prevenirea hemoragiilor si contribuie la protejarea articulatiilor impotriva deteriorarilor provocate de sangerarile care nu prezinta semne. Carnetul de evidenta a hemoragiilor pacientilor hemofilici va permite evaluarea mai atenta a complicatiilor bolii (fluenta hemoragiilor, cantitatea de sange pierduta si alternativele de tratament), dupa tipul si gravitatea hemoragiilor suferite de pacient. Carnetele de evidenta au fost facute in cadrul programului de infratire Bruxelles-Bucuresti. La eveniment au fost prezenti peste 100 de bolnavi, adulti si copii, care s-au familiarizat cu tehnica autoinjectarii, folosind setul demonstrativ BayCuff, ce imita pielea, tesutul si vena.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.