Celsentri, o noua optiune pentru pacientii cu virusul HIV

Celsentri (Maraviroc), descoperit si dezvoltat de cercetatorii Pfizer din Marea Britanie, este primul produs al unei noi clase de medicamente orale adresate pacientilor infectati cu HIV, lansat in ultimii zece ani. Maraviroc, in combinatie cu alte medicamente antiretrovirale, este indicat pentru tratamentul pacientilor adulti infectati cu virusul HIV, aflati sub tratament antiretroviral si cu tropism detectabil numai pentru CCR-5.

Studiile arata ca intre 50-78% dintre pacientii HIV pozitiv prezinta aceasta caracteristica.Maraviroc blocheaza accesul viral in celule: in loc sa actioneze impotriva virusului HIV in interiorul globulelor albe, asa cum actioneaza celelalte tratamente. Maraviroc impiedica patrunderea virusului in leucocite, prin blocarea caii de acces (co-receptorul CCR-5).

Medicamentul a fost aprobat in regim accelerat atat in SUA, in august 2007, unde este comercializat sub denumirea de Selzentry, cat si in UE, la sfarsitul lunii septembrie 2007.Comisia Europeana a autorizat Maraviroc in urma a doua studii clinice MOTIVATE, studii dublu-orb, cu control placebo, aflate in plina desfasurare. In Romania exista peste 11 000 de bolnavi de SIDA, in timp ce la nivel mondial numarul persoanelor infectate este de peste 40 de milioane.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.