Fosavance, impotriva osteoporozei

Compania farmaceutica Merck Sharp & Dohme Romania a lansat Fosavance, medicament pentru tratarea osteoporozei.
Fosavance este un medicament sub forma de comprimate, cu administrare saptamanala, care contine doza satamanala a doi compusi: alendronat (70 mg) si necesarul de vitamina D (colecalciferol, 5 600 UI), intr-un singur comprimat. Insuficienta de vitamina D este o problema raspandita in randul femeilor aflate la menopauza, care sufera de osteoporoza. Studii epidemiologice recente, desfasurate in America de Nord, America Latina, Europa, Orientul Mijlociu, Asia si in zona Pacificului, au demonstrat ca peste jumatate dintre femeile aflate la menopauza, care sufera de osteoporoza, prezinta niveluri necorespunzatoare de vitamina D. Un alt studiu a demonstrat faptul ca peste 97% dintre pacientii spitalizati cu fractura non-traumatica din cauza unor cazaturi usoare, prezentau insuficienta de vitamina D.
Osteoporoza este o afectiune cronica ce provoaca pierderea de masa osoasa, predispune la fracturi si afecteaza aproximativ o treime dintre femeile cu varste cuprinse intre 60 si 70 de ani, si doua treimi dintre femeile cu varste de peste 80 de ani. Aproximativ 200 de milioane de femei din intreaga lume sufera de osteoporoza.

Cuvinte-cheie:

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.