General Electric va realiza “Omul biotic” cu functii fiziologice

GE Global Research, divizia de dezvoltare tehnologica a companiei General Electric, a incheiat un contract de colaborare de doi ani cu Transformational Medical Technologies Initiative, pentru a realiza proiectul numit "Omul biotic", colaborare sustinuta de Agentia de Aparare pentru Reducerea Amenintarilor (Defense Threat Reduction Agency), o divizie a Departamentului de Aparare al Statelor Unite.

Proiectul "Omul biotic" va implica proiectarea unui model pe calculator care ar putea accelera considerabil procesul de concepere a medicamentelor, ca raspuns la amenintarea atacurilor biologice. Proiectul va promova un program software realizat initial de GE Global Research. Acest instrument de software farmaco-kinetic cu functii fiziologice, Physiologically Based Pharmacokinetic (PBPK), foloseste modele de calcul pentru a masura efectul unui medicament in organism, cu mult inainte de testele clinice.

Cercetatorii GE vor adapta instrumentul PBPK pentru a model ape calculator impactul agentilor bacterieni, virali si infectiosi asupra organismului uman. Intrumentul modificat va simula efectul unor tratamente cu antibiotice sau antivirale noi la o anumita amenintare. In plus, instrumentul va fi proiectat astfel incat sa reprezinte cu precizie schimbarile fiziologice la un pacient in stare critica afectat de arsuri, traumatisme sau care a fost supus recent unei interventii chirurgicale, pentru a permite evaluarea eficientei tratamentului medicamentos in diferitele conditii in care poate fi administrat.
Instrumente precum "Omul biotic" pot oferi companiilor farmaceutice detalii si date valoroase privind noi stari ale bolilor si modul in care medicamentele vor reactiona la acestea.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.