“Impreuna invingem autismul!”

Fundatia Romanian Angel Appeal si Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, impreuna cu partenerul lor oficial, Fundatia Vodafone, vor sustine o campanie de informare pentru ca autoritatile, medicii, societatea sa afle si sa constientizeze ca un diagnostic pus corect, la timp si o terapie adecvata pot ajuta un copil cu autism sa duca o viata aproape normala.
Campania isi propune sa stranga si fonduri pentru ca 23 dintre acesti copii sa poata incepe sau continua terapia ABA (analiza comportamentala aplicata), terapie recunoscuta pe plan mondial ca un tratament eficient pentru recuperarea autistilor.
Initiatorii campaniei au lansat si www.invingemautismul.ro, site-ul de informare si sensibilizare al campaniei, care va fi ca un ghid pentru pediatri, medici de familie, dar si pentru parinti. Site-ul aduce in atentia opiniei publice povestile impresionante ale unor copii cu autism si incercarile prin care trec impreuna cu fanilia, de la diagnosticare, pana la includerea intr-un program coerent de terapie. O sectiune speciala este dedicata donatiilor pentru acesti copii care au nevoie de bani pentru terapia de recuperare.
Campania care se va desfasura in perioada noiembrie 2008-aprilie 2009 va continua in lunile urmatoare cu o actiune intensa de strangere de fonduri, cu activitati de informare a parintilor, medicilor si opiniei publice, dar si de advocacy, pentru cresterea gradului de implicare a autoritatilor publice competente, pentru a raspunde nevoilor copiilor cu autism din Romania.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Politica de confidentialitate