LaborMed Pharma lanseaza un nou antidiabetic oral

Grupul LaborMed Pharma a lansat pe piata locala de profil Gliclazid MR LPH 30 mg, primul produs generic cu aceasta concentratie si formulare farmaceutica (MR – modified release = eliberare modificata), indicat pentru tratamentul persoanelor care sufera de diabet zaharat.

Gliclazid MR LPH 30 mg este un sulfonilureic de generatie noua care se administreaza in doza unica zilnica. Sulfonilureicele sunt o clasa de medicamente care se folosesc la nivel mondial in managementul DZ tip II si reprezinta una dintre cele doua clase de produse care stimuleaza secretia de insulina.

Diabetul zaharat este considerat o tulburare progresiva a metabolismului glucidic care afecteaza aproximativ 5% din populatia globului. 85% dintre cei afectati sufera de diabet zaharat tip II (DZ tip II). Acesta apare la pacientii peste 40 de ani, nu este insulino-dependent, se poate trata cu antidiabetice orale si este mai usor de controlat. DZ tip II poate fi insotit de obezitate, hipertensiune si dislipidemie (sindromul metabolic), puternici predictori de boala cardiovasculara.

Numarul de pacienti diabetici din Romania este estimat la circa 850 000, dintre care 750 000 cu DZ tip II, restul de 100 000 fiind cazuri de DZ tip I care necesita insulino-terapie zilnica.

Cuvinte-cheie:

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.