Medicamentele care contin norfloxacin, restrictionate

Agentia Europeana a Medicamentului a recomandat restrictionarea folosirii medicamentelor care au in compozitie norfloxacina cu administrare orala, in infectiile urinare. Norfloxacina este un antibiotic din grupa flourochinolonelor. Medicamentele care contin aceasta substanta detin autorizatia de punere pe piata sub diferite denumiri comerciale in toate statele membre ale Uniunii Europene, pentru tratamentul infectiilor, printre care infectiile complicate sau mai usoare ale aparatului urinar, infectia prostatei, gonoreea necomplicata si diferite forme de gastroenterita sau conjunctivita.

In urma evaluarii informatiilor furnizate de companii, CHMP (Committee for Medicinal Products for Human Use) a consemnat ca nu exista suficiente date clinice pentru a demonstra eficacitatea tratamentului oral cu medicamente care contin norfloxacina, in pielonefrita complicata. Prin urmare, CHMP a concluzionat ca folosirea medicamentelor care au in compozitie norfloxacina cu administrare orala nu mai poate fi sustinuta in tratamentul pielonefritei acute sau cornice complicate. Recomandarea CHMP nu are consecinte asupra utilizarii medicamentelor care contin norfloxacina in alte tipuri de infectie.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.