Medicamentele radiofarmaceutice nu sunt afectate de criza nucleara

Pe baza informatiei disponibile in prezent, CHMP a concluzionat ca medicamentele care contin redionuclizi nu sunt afectate de posibila criza nucleara din cadrul Uniunii Europene. In acelasi timp, Comitetul a ajuns la concluzia ca, in ceea ce priveste medicamentele care urmeaza a fi radiomarcate inainte de folosire si care ar putea fi astfel afectate indirect de problema furnizarii de generatori, exista proceduri alternative de tratament sau diagnostic.

Recent, Comisia Europeana (Directia Generala pentru Intreprinderi si Industrie) a transmis o solicitare Agentiei Europene a Medicamentului (EMEA) in vederea analizarii actualei crize de medicamente radiofarmaceutice la nivelul Uniunii Europene si a elaborarii unor solutii pentru eventuale probleme.

Conform CE, in prezent, in UE exista o criza de radionuclizi, din cauza opririlor planificate si neplanificate ale unor reactoare nucleare producatoare. Acest fapt afecteaza aprovizionarea cu anumite medicamente radiofarmaceutice, inclusiv generatori. Medicamentele radiofarmaceutice sunt medicamente fie cu un continut de radionuclizi, fie marcate radioactiv cu un radionuclide, inainte de folosire.

Medicamentele radiofarmaceutice se folosesc in diagnosticarea si tratarea anumitor boli. Cel mai folosit medicament radiofarmaceutic este generatorul de molibden (99Mo)/tecnetiu (99mTc).

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.