Noi sperante pentru pacientii cu cancer pulmonar avansat

Concernul farmaceutic elvetian Roche a anuntat rezultatele unui nou studiu clinic cu erlotinib care, administrat imediat dupa chimioterapie, extinde semnificativ perioada de supravietuire, fara progresia bolii la pacientii cu cea mai comuna forma de cancer pulmonar. In studiu au fost inclusi 889 de pacienti din aproximativ 160 de centre din intreaga lume.

In colaborare cu OSI Pharmaceuticals si Genentech, Roche va continua sa dezvolte mai mult de 130 de studii clinice pentru acest medicament utilizat atat in fazele incipiente ale cancerului pulmonar, cat si in combinatie cu alte tratamente, cu scopul de a evalua beneficiile pe care produsul le ofera, din punct de vedere al prelungirii supravietuirii pacientilor cu una dintre cele mai comune forme de cancer.

La nivel global se inregistreaza anual 1,4 milioane de noi cazuri de cancer pulmonar. Cazurile de cancer de acest tip sunt diagnosticate tarziu, in stadiu inoperabil sau metastazat. In ciuda folosirii chimioterapiei ca optiune terapeutica de prima linie, mai putin de de 5 % dintre pacienti cu cancer pulmonar supravietuiesc 5 ani, restul de 95% mor in aproximativ 12 luni de diagnosticare.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.




    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.