Paracetamolul, sigur pentru copiii cu astm bronsic

Presedintii celor trei societati medicale recunoscute in tratamentul astumului in Romania, Prof. Dr. Dimitrie Dragomir, presedinte Societatea Romana de Pediatrie, Prof. Dr. Florin Mihaltan, presedinte Societatea Romana de Pneumologie si Prof. Dr. Mircea Nanulescu, presedinte Sectie de Pneumologie Pediatrica au declarat ca paracetamolul este un tratament sigur pentru copiii mai mici de un an si pentru bolnavii de astm bronsic.

Prof. Dr. Dimitrie Dragomir sustine ca "astmul bronsic inca neconfirmat este tratat deseori ca o "infectie respiratorie" cu componenta obstructiva bronsica, deci si cu paracetamol. Aceasta asociere astm-paracetamol nu demonstreaza in niciun caz existenta unei relatii de tip cauza-efect intre cele doua". Prof. Dr. Dragomir a adaugat ca "nu paracetamolul determina astm bronsic, ci, dimpotriva, astmul bronsic, odata constituit, este acela care determina nevoia de a administra paracetamol. In concluzie, nu exista argumente stiintifice pentru a crede ca exista o corelatie cauzala intre administrarea de paracetamol si declansarea astmului bronsic la copii".

De asemenea, Prof. Dr. Florin Mihaltan spune ca "paracetamolul este cel mai folosit tratament pe plan mondial in starile febrile si durere. Studiile clinice demonstreaza ca aspirina si ibuprofenul, folosite si ele in tratarea acestor simptome, pot creste cu pana la 4 ori riscul de sangerari gastro-intestinale. Acestea sunt o parte din motivele pentru care Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda paracetamolul ca medicatie de prima alegere pentru copiii mici cu febra".

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.