Pfizer si Fundatia Pfizer, impreuna pentru controlul cancerului si tabagismului

Fundatia Pfizer anunta un program inovator de granturi in valoare de 33 de milioane de dolari, ce se intinde pe mai multi ani, menit sa raspunda noilor provocari legate de controlul cancerului si al tabagismului in Europa. Prima serie de granturi Global Health Partnerships (Parteneriate Globale pentru Sanatate) a fost deja acordata unui numar de 15 organizatii non guvernamentale (ONG) din 26 de tari – de la Algeria, China si Japonia, pana in Italia, Brazilia si Argentina. Programul isi propune imbunatatirea diagnosticarii si tratarii cancerului in vederea reducerii incidentei acestei afectiuni.

Unul din opt decese la nivel mondial se datoreaza cancerului, aceasta boala facand mai multe victime decat SIDA, tuberculoza sau malaria la un loc. In secolul 20, tabagismul a ucis 100 de milioane de oameni in toata lumea. Potrivit raportului pe 2008 al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, tabagismul va ucide peste 8 milioane de oameni anual, pana in 2030, daca nu se iau masuri urgente.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.