Primele 100 de transplanturi medulare din Romania

Institutul Clinic Fundeni a sarbatorit in luna mai realizarea primelor 100 de transplanturi de celule stem hematopoietice (TCSH) la copii si la adulti, efectuand atat autotransplanturi, cat si transplanturi allogenice (cu grefe recoltate de la donatori familiali genoidentici).

Din cele 100 de transplanturi realizate pana in prezent, 85 au fost autogrefe si 15 au fost transplanturi allogenice. Procedurile au fost aplicate la 81 de pacienti adulti si la 19 copii. Pentru 2008, reprezentantii Institutului Clinic Fundeni si-au propus un numar de 40 de transplanturi. In prezent, cifra medie de transplanturi de celule stem hematopoietice in Europa este intre 200 si 400 de proceduri la 10 milioane de locuitori.

Transplantul de celule stem hematopoietice (TCSH) este o procedura medicala elaborata si complexa ce cuprinde 11 manevre si prelucrari care vizeaza pacientul, donatorul de grefa si grefonul insusi.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.