Primul citostatic fabricat in Romania primeste aprobarea FDA in vederea comercia

Grupul Actavis, una dintre cele mai mari companii internationale din industria farmaceuticelor generice, a obtinut aprobarea Agentiei de Control si Certificare a Medicamentelor (FDA) in vederea comercializarii pe piata din SUA a primului citostatic romanesc, produsul injectabil Clorhidrat de Irinotecan. Clorhidratul de Irinotecan (Irinotecan Hydrochloride, engl.) sub forma injectabila este echivalentul generic al produsului Pfizer Camptosar si va fi disponibil sub forma de fiole cu concentratia de 40 mg/2 ml si 100 mg/5 ml. Medicamentul este indicat in tratamentul pacientilor cu diagnostic de cancer colorectal metastatic, a caror afectiune a recidivat sau s-a agravat dupa tratamentul initial cu fluorouracil.

Clorhidratul de Irinotecan este dezvoltat si produs in cadrul unitatii Actavis din Romania, el reprezentand si primul produs inregistrat de o companie farmaceutica romaneasca pe piata din SUA.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.