Sistemul de diagnostic Giving Imaging, la spitalul Marie Curie

Spitalul Marie Sklodowska Curie din capitala are de curand in dotare sistemul ultra-performant de diagnostic Giving Imaging pentru investigarea si procesul de diagnostic al bolilor tractului gastro-intestinal.

In loc sa suporte procesul endoscopiei clasice, copiii internati la spitalul M.S. Curie vor inghiti doar o capsula minuscula, cat o pilula de vitamine, care, in ciuda dimensiunilor sale, este capabila sa filmeze interiorul tubului digestiv si poate reda cu acuratete zone ale organismului uman care pana in prezent puteau fi explorate doar prin interventii chirurgicale.

Capsula video PillCam SB este o capsula usoara, din plastic, ce masoara 11×26 mm, poate fi ingerata in mod natural, cu o inghititura de apa. Capsula este prevazuta cu o camera video minuscula la un capat, care poate captura si trimite 2 imagini pe secunda timp de 8 ore catre un dispozitiv de inregistrare si stocare de imagini, de forma si dimensiunea unui walkman, pe care pacientul il poarta la nivelul taliei cu ajutorul unei centuri.

PillCam SB ajuta medicii sa vada in mod direct intestinul subtire, pentru a diagnostica afectiuni precum boala Crohn, tumori intestinale, afectiuni de malabsorbtie si suspiciuni de hemoragie gastro-intestinala.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.