Ziua Internationala a Hipertensiunii, marcata si de Romania

Societatea Romana de Cardiologie, cu sprijinul Grupului farmaceutic Sanofi-Aventis Romania, a organizat pe 27 mai, de Ziua Internationala a Hipertensiunii, manifestari cu caracter educativ cu privire la hipertensiunea arteriala.

In Bucuresti (Parcul Cismigiu), Timisoara (Piata Operei), Cluj (Piata Mihai Viteazul) si Iasi (Parcul Copou) au fost amenajate patru corturi dotate cu paturi, unde oamenii au beneficiat de masurarea gratuita a tensiunii arteriale si a indicelui glezna-brat, care determina severitatea ingustarii arterelor. Masuratorile au fost facute de medici rezidenti din cele patru orase.

Hipertensiunea arteriala afecteaza un milliard de oameni din toata lumea. Se asteapta ca pana in 2025 acest numar sa creasca la 1,5 miliarde. Ghidurile europene si cele americane pentru hipertensiunea arteriala recomanda un tratament intensiv pentru reducerea tensiunii arteriale la cel putin 140/90 mmHg la toti pacientii. Totusi, datele epidemiologice indica faptul ca aproximativ 30% dintre pacientii hipertensivi tratati in Europa (doar 17% in Romania) si aproximativ 50% dintre cei din SUA, au tensiunea arteriala controlata pana la valori de 140/90 mmHg sau mai mici.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.