Aclasta, impotriva osteoporozei post-menopauza

Compania Novartis Pharma Services a lansat in Romania Aclasta 5 mg, solutie perfuzabila, impotriva osteoporozei postmenopauza.
Fiecare flacon de Aclasta, cu 100 ml solutie, contine acid zoledronic anhidru 5 mg sub forma de acid zoledronic monohidrat 5,330 mg.

Acest tratament este recomandat femeilor care sufera de osteoporoza post-menopauza si barbatilor cu risc crescut de fracturi, inclusiv cazurile cu fractura recenta de sold, determinata de un traumatism minor. In ultimul caz, este recomandata administrarea perfuziei cu Aclasta, la doua sau mai multe saptamani dupa remedierea fracturii de sold. Pentru tratamentul bolii Paget, doza recomandata este o singura perfuzie intravenoasa de 5 mg. Timpul de perfuzie nu trebuie sa fie mai scurt de 15 minute. Pacientii trebuie hidratati adecvat inainte de administrarea Aclasta. Acest lucru este important in special pentru pacientii varstnici si la cei care urmeaza o terapie cu diuretice. In plus, persoanelor care sufera de boala Paget li se recomanda administrarea de doua ori pe zi a unui supliment adecvat de calciu, corespunzator la cel putin 500 mg de calciu elemental, tomp de cel putin 10 zile dupa administrarea Aclasta.

Acest tratament este contraindicat pacientilor cu hipocalcemie, femeilor insarcinate si care alapteaza si celor cu insuficienta renala severa, din cauza experientei clinice limitate in cadrul acestui segment. Nu s-au efectuat studii specifice in ceea ce priveste interactiunile acidului zoledronic cu alte medicamente. Acidul zoledronic nu este metabolizat sistemic si nu afecteaza, in vitro, enzimele citocromului P450 uman. Procentele totale de pacienti care au prezentat simptome post-administrare au fost 44,7%, 16,7% si 10,2% dupa prima, a doua si a trei perfuzie. Incidenta individuala a simptomelor dupa prima perfuzie a fost: febra (17,1%), mialgie (7,8%), simptome asemanatoare gripei (6,7%), artralgie (4,8%) si cefalee (5,1%). Incidenta acestor reactii a scazut marcant in cazul administrarilor ulterioare de Aclasta, ele aparand in primele trei zile dupa folosirea tratamentului.

Cuvinte-cheie:

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.