Managementul bolilor cronice

Specialisti in sanatate, romani si straini, au donat sange la Palatul Parlamentului in cadrul campaniei initiate de Tarus Media impreuna cu Institutul National de Hematologie Transfuzionala "Prof. Dr. C.T. Nicolau". Sangele va fi donat pacientilor cronici din principalele spitale din Bucuresti.

Peste 200 de medici, farmacisti si asistenti medicali au participat la prima conferinta internationala din Romania dedicata Managementului Bolilor Cronice, care a avut loc la Palatul Parlamentului, in perioada 7-8 octombrie.
In cadrul evenimentului s-au incheiat parteneriate strategice multiple intre institutii romanesti si organizatii internationale ca HOPE, Federatia Internationala a Spitalelor, benefice pentru sistemul de sanatate romanesc. Edwina Rogers, Director Executiv al unei organizatii importante din Washington, a vorbit pentru prima data in Romania despre un nou concept de asistenta medicala primara, "casa medicala centrata pe pacient". Edwina Rogers este interesata sa implementeze centre pilot si in Romania.

In conformitate cu principalele organizatii internationale din domeniul sanatatii (OMS, UE, etc.), se cauta solutii la nivel european pentru a rezolva probleme majore ale acestui secol, si anume preponderenta bolilor cronice care necesita restructurarea sistemului de sanatate si utilizarea unor noi modele de ingrijire a bolnavilor cronici. Aceste modele duc la cresterea rolului pacientului ("pacientul expert"), dar si a comunitatilor locale in care traiesc pacientii. Aceasta va duce la o scadere a numarului de internari, a numarului de urgente la camerele de garda si la o diminuare a costurilor, dar o crestere a calitatii ingrijirilor. Aceste probleme au fost discutate in cadrul Primului Forum National al Medicilor si Pacientilor, la care au participat numeroase asociatii de bolnavi, dar si directori de spitale, medici specialisti. Cooperarea dintre pacienti si corpul medical este ceruta si de sistemele moderne de ingrijire a bolnavilor, care presupun o informare ampla si eficienta atat a pacientilor, cat si a populatiei, in scopul prevenirii bolilor. Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii a spus ca trebuie luate masuri pentru a compensa deficitul prognozat pentru anul viitor de reducere a bugetului alocat bolnavilor cronoci cu 15%. El a mai declarat ca din 15 octombrie incepe vaccinarea antigripala, iar pentru gripa cu virus A/H1N1, in luna decembrie, elevii urmand a intra in programul de vaccinare incepand cu data de 4 ianuarie 2010.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.