Rectoscopie

Examen care permite explorarea vizuala a peretilor rectului.
Indicatiile rectoscopiei sunt numeroase: dureri anorectale, hemoroizi, hemoragii rectale, tulburari ale tranzitului intestinal. O rectoscopie consta in introducerea prin anus in rect a unui endoscop rigid denumit rectoscop (un tub cu lungimea de 25 centimetri si cu diametrul de 1,5 centimetri, dotat cu un sistem optic). Sunt posibile biopsiile (prelevari de tesut rectal).

Pregatire si desfasurare – Pacientului trebuie sa i se administreze, in seara din ajunul examenului, o spalatura cumparata de la farmacie. Cu doua ore inaintea examenului, se efectueaza o a doua spalatura astfel ca rectul sa fie golit si curat. Nu este necesar ca examenul sa fie realizat pe nemancate. Rectoscopia se practica fara anestezie. O rectascopie dureaza cateva minute, nu este dureroasa si nu antreneaza nici un efect secundar.

Cuvinte-cheie:

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    1 comentariu

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    1. r**i** **u**na:

      Am scris despre TRYFLA este fenomenal poate multi vor interpreta ca reclama inseamna ca nu au suferit destul eu l-am regasit din intamplare chiar cand ma luptam cu niste probleme digestive groaznice ca fac dializa de 10 ani am postat cometarii si la mine pe facebook si la Dvs., va multumesc ca existati pote ar trebui sa iau legatura cu Dvs., sa imi mai recomandati ce credeti . la noi apare malnutritia, stresul oxidativ pe primul loc , deficiente proteice, o groaza de dereglari metabolice , eu caut sa am o nutritie sanatoasa dar e nevoie si de niste suplimente naturale cum sunt produsele Dvs., Sunt foarte ericita ca v-am reintalnit, cu dragoste sincera….Adio, SMECTA, gretosenia Pamantului,….Radion 0740172891,VAROG, niste recomandari de specialist ayurvedic ce sa mai consum ,….TOATA STIMA SI RESPECTUL MEU