Acid gadoteric

Medicamente/dispozitive medicale

  • CLARISCAN (GE Healthcare AS, Norvegia). Sol. inj. 0,5 mmol/ml.
  • DOTAGRAF (Bayer AG, Germania). Sol. inj. 0,5 mmol/ml.
  • DOTAREM (Guerbet, Franţa). Sol. inj. 0,5 mmol/ml.

Indicații

Îmbunătăţirea contrastului în imagistica prin rezonanţă magnetică pentru o mai bună vizualizare/delimitare a: leziunilor cerebrale, măduvei spinării şi a ţesuturilor din jur, leziunilor ficatului, rinichilor, pancreasului, pelvisului, plămânilor, inimii, sânilor şi sistemului musculoscheletic. Îmbunătăţirea contrastului în angiografia prin rezonanţă magnetică a arterelor renale, determinând o creştere a acurateţii în detectarea leziunilor sau stenozelor arteriale.

Doze și mod de administrare

În examinarea neurologică, doza poate varia de la 0,1 la 0,3 mmol/ kg. Angiografia: 0,1 mmol/kg (adică 0,2 ml/kg). Excepțional poate fi justificată administrarea unei a doua doze de  0,1 mmol/kg, echivalentul a 0,2 ml/ kg).

Reacții adverse

Cefalee, disgeuzie, amețeli, somnolență, parestezii (inclusiv senzație de arsură). Hipersensibilitate. Hipotensiune, hipertensiune. Greață, durere abdominală. Senzație de fierbinte, senzație de rece, astenie, reacții la locul de injectare (extravazare, durere , edem, inflamație, senzație de rece).

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.