Amfepramonă

Medicamente/dispozitive medicale

  • REGENON ® (Temmler Pharma GmbH&Co KG, Germania). Caps. moi 25 mg. Caps. elib. prelungită (RETARD) 60 mg.

Indicații

Terapie adjuvantă pentru pacienţii cu obezitate şi un indice al masei corporale (IMC) de cel puţin 30 kg/m2, care nu au obţinut o scădere corespunzătoare în greutate doar cu regim dietetic.

Doze și mod de administrare

Oral, 25 mg de 3 ori/zi, înaintea fiecărei mese. Caps. retard 1/zi, înaintea meselor principale, cu cel puţin 4 ore înainte de culcare. Durata trat. 4–6 săpt.

Reacții adverse

Reacţii psihice sau psihotice, stare de depresie, stare de nelinişte, stare de agitaţie, tulburări de somn şi vertigo. Abuz şi dezvoltarea dependenţei de medicament. Când se utilizează în doze mai mari şi pentru o perioadă mai lungă de timp, pot să apară modificări psihice (halucinaţii şi psihoze). Tahicardie, palpitaţii, hipertensiune, dureri precordiale, xerostomie.

Contraindicații

Tahicardie paroxistică, tahiaritmii, feocromocitom, hipertiroidie, angină pectorală, glaucom cu unghi închis, hipertensiune pulmonară sau hipertensiune arterială, afecţiuni cardiovasculare sau cerebrovasculare actuale sau în antecedente, afecţiuni psihice actuale sau în antecedente inclusiv tendinţă la abuz de medicamente, dependenţă de droguri sau alcool etilic, ateroscleroză avansată.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.