Betametazonă – uz oftalmic/auricular

Medicamente/dispozitive medicale

  • OPHTAMESONE (Dar Al Dawa Pharma SRL, România). Soluție oftalmică 0,1%.

Indicații

Alergii şi stări neinfectate ale ochilor, urechilor și nasului.

Doze și mod de administrare

Pentru administrare oculară: 1-2 picături aplicate în sacul/sacii conjunctival/conjunctivali la fiecare 2 ore. Pentru administrare auriculară: 2-3 picături aplicate din 3 în 3 ore. Pentru administrare nazala: 2-3 picături aplicate de 4 ori pe zi. Frecvenţa administrării va fi redusă treptat o dată cu îmbunătăţirea semnelor clinice.

Reacții adverse

Reacţii locale iritative (disconfort local, senzaţii tranzitorii de înţepătură şi usturime la nivelul ocular sau înceţoşarea tranzitorie a vederii) sau alergice. Creşterea presiunii intraoculare cu posibila dezvoltare a unui glaucom şi, uneori, afectarea nervului optic; formarea unei cataracte posterioare subcapsulare, întârzierea vindecării leziunilor.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienţi. Keratită herpetică şi alte afecţiuni virale ale corneei şi conjunctivei (vaccină, varicelă), ulcer corneean activ. Infecţii fungice ale globului ocular şi anexelor.mTuberculoză oculară. Infecţii purulente acute. Orice alte afecţiuni cauzate de microorganisme, care pot fi mascate sau agravate de tratamentul cu corticoizi. Copii cu vârsta sub 1 an.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.