Ibuprofen + paracetamol

Medicamente/dispozitive medicale

  • VALCOMB (Amicus Pharma KFT, Ungaria). Compr. film. Ibuprofen 150 mg; paracetamol 500 mg.
  • SYNOCAM (Dr. Reddy’s Laboratories SRL, România). Compr. film. Ibuprofen 200 mg; paracetamol 500 mg.

Indicații

Pentru ameliorarea temporară a durerilor asociate cu: cefalee, migrenă, durere de spate, dureri menstruale, dureri dentare, dureri musculare, simptome de răceală și gripă, durere în gât și febră.

Doze și mod de administrare

Oral. 1 comprimat o dată la 4 – 6 ore. Nu trebuie depăşită o doză totală de 1200 mg ibuprofen/3000 mg paracetamol într-un interval de 24 de ore.

Reacții adverse

Ulcere peptice, perforație sau sângerare gastrointestinală. Greață, vărsături, diaree, flatulență, constipație, dispepsie, durere abdominală, distensie abdominală, ulcerații la nivelul gurii, melenă, hematemeză, stomatită ulcerativă, exacerbarea colitei sau bolii Crohn. Reacții de hipersensibilitate: anafilactice, reactivitate la nivelul tractului respirator, inclusiv astm bronșic, astm bronșic agravat, bronhospasm sau dispnee, erupții cutanate tranzitorii de diferite tipuri, prurit însoţit de echimoze, urticarie, purpură, angioedem și mai rar dermatoze exfoliative și buloase (inclusiv necroliză epidermică și eritem polimorf). Citoliză hepatică.

Contraindicații

Hipersensibilitate la ibuprofen, AINS-uri, paracetamol sau la oricare dintre excipienţi. Pacienţi cu ulcer peptic activ sau antecedente de ulcer/hemoragie recurente (două sau mai multe episoade distincte de ulceraţie sau sângerare dovedite). Pacienţi cu antecedente de sângerare sau perforaţie gastrointestinală asociate cu terapia anterioară cu AINS.
Antecedente de astm bronşic, urticarie sau reacţii de tip alergic după administrarea acidului acetilsalicilic sau a altor AINS. Insuficienţă cardiacă.
Insuficienţă hepatică. Insuficienţă renală. Afecţiuni inflamatorii intestinale sau hemoragii intestinale. Afecţiuni care implică o tendinţă crescută la sângerare. Al treilea trimestru de sarcină. Alcoolism activ.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.